Endelig ukjent terreng. Over Rondane og Hjerkinn.

De 2 km opp til Ringebu ble vanskelige. Var søvnig og trøtt og klarte ikke å løpe. Vel på Ringebu satt jeg meg inn på en ganske god bensinstasjon med vaffelservering. Jeg sovna før jeg fikk i meg vaffelen. Et par timer etterpå kom jeg meg i gang igjen. Foran meg lå en tøff høydestigning. Fra Ringebu på 199 moh til høyeste punkt på Rondanevegen på 1065 moh.

Jeg kjente nå at powernappen på bensinstasjonen hadde gjort underverker. Jeg støtet på oppover, bakkene ble brattere og brattere og tok aldri slutt. Passerte Venabu på vei opp. Der ligger Venabu kirke. Er ikke religiøs, men veldig glad i kirkebygg som må fotograferes. Et godt stykke ut på dagen var jeg helt oppe og det flatet ut. En utrolig god følelse av mestring der jeg jobbet bak den forholdsmessige tunge vognen min. Vel oppe fikk jeg fart på beina og langet ut. Nå gikk kilometerene fort i til dels lettløpt terreng. Utsikten var fantastisk, men nettopp den berømte utsikten mot 2000 meters toppene i Rondane så jeg lite til. Rundt hele massivet var der et tykt skydekke. Etter nye 60 km og 1120 høydemeter sa jeg takk for meg og campet 5-6 m fra veien. Der var heldigvis veldig lite trafikk.

Veien videre ned mot Folldal var lang, men med mye nedoverbakker. Dagen fikk to høydepunkter. Først ble jeg stoppet av Marie og Terje fra Kaupang. Langt opp i 80 årene var de på lang dagstur da de så en mann som løp som en gal etter en vogn. Dette måtte de sjekke ut. De snudde bilen og kom etter meg og fikk meg inn på en parkering. Bak i bilen tryllet de frem varme vafler og kaffe og vi fikk en hyggelig prat. Bla.a. deres bryllupstur i 1964 som var innom Skien.

Etter mye nedover kom jeg til Folldal. Sentrum var til høyre men jeg tok rett venstre og løp med ca en mil nordover til jeg fant meg en fin camp. Nå minst 15 m fra veien! Og så hente det samme som to dager i forveien. Dagens høydepunkt nr 2! Inn på campen min svingte samme Volvoen med familien Onsøien. De hadde med så mye konfirmasjonskakerester at de synes de måtte ta turen innom Folldal på vei hjem til Skien for å gi meg dette. Høy-energi mat!

Kursen gikk videre mot Hjerkin. Sletter og slakt oppover. Tenkte jeg skulle få gjort innkjøp på Hjerkin men fant ikke sentrum. Slukøret gikk ferden nordover over Dovre. Heldigvis hadde jeg en god del kakerester igjen. Jeg rullet greit over Dovre med en fantastisk 360 graders utsikt. Jeg hadde passert 1/3 av distansen til Nordkapp og med den tanken i hodet gikk milene unna nedover bakkene til Driva og Oppdal. Godt å komme ned i litt varme etter flere dager i et forholdvis kjølig værtype med temperaturer under null om natten..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s