Jevnaker-Ringebu

Onsdag 18.mai var jeg tilbake på Jevnaker etter begravelse og 17.mai. Kort tid etter start ble jeg tatt igjen av ei jente som var på vei til Nordkapp. Karina fra Hvittingfoss. Det ble den første i en lang rekke syklister som skulle enten nordover eller sørover. Fra Brandbu valgte jeg å følge ruta til Simon Holvik over heia til Einasjøen. I ettertid burde jeg kanskje ha kikket litt mer på kartet. Jeg havnet på en 1-2 mil lang grusvei gjennom villmarka. Det ble unødig tungt i et bakkete terreng og litt blaute skogsveier. Belønningen var en nydelig villcamp der storfuglene spilte mye av natten. Dagen etter kom jeg ned på asfalten og da ble det slakt nedover til Gjøvik. Helgetrafikken på vestsiden av Mjøsa var formidabel og ikke helt bra for en løper med vogn. På enkelte strekk ble jeg tvunget ut på hovedveien. Slik var det også flere ganger mellom Lillehammer og Ringerike.

Beina hadde nå vennet seg til de lange dagene bak vogna. Sårheten på fremsiden av leggene var borte og alt fungerte bra. Så etter hvert frem til å komme meg opp fra Gudbrandsdalen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s