Da var vi i gang. Lindesnes-Jevnaker

Søndag 8.mai kl 11:00 gikk starten fra Lindesnes. Det ble en hyggelig stund med familie og venner ved Lindesnes fyr. Nå onsdag lunsj sitter jeg på en bensinstasjon i Nissedal. Alt har egentlig gått veldig bra. Merker lite til plantar fascitt’en. Ca 60 km pr dag i snitt. Som planlagt. Utrolig koselig å komme gjennom heimbygda jeg vokste opp i, Evje. Traff et par barndomsvenner og litt familie. Turen videre fra Evje gikk på rolige landeveier via Åmli, Treungen og så Drangedal. Været skiftet fra sol til regn. Flere heftige byger fra Åmli og over til Drangedal.

Teltet er bare for lite. Sliter med å bevege meg inne i det. Veier bare 500 g. Ikke særlig egnet for mange overnattinger etter hverandre. Får et nytt hjemmefra i morgen.

Etter 4 netter i det knøttlille teltet ankom mitt gamle 2-manns fjelltelt sammen med 2 løpevenner fra Gjerpen Friidrett, Christian Baardseth og Ånund Olsen. Vi fikk en trivelig og sosial tur over heia fra Drangedal til Lunde i Telemark. Veien gikk så videre alene til Bø. Like utenfor Bø kommer en Gjerpenløper løpende i mot meg med veivende armer. Det var vårt tidligere medlem Øyvind Fyrstøyl, nå bosatt i Bø. Det ble en veldig trivelig kveld med familien hans.

Med Ånund Olsen og Christian Baardseth på Lunde auto og bensin. Bilde tatt av Christian

Over heia fra Bø til Notodden ble tung. Veldig bratte bakker både opp og ned gjorde meg litt frustrert. Fremsiden av lårene var etter hvert blitt veldig såre av all bremsingen i nedover bakkene. Vel nede i Notodden gikk turen rett til postkontoret, og der sendte jeg 5.5 kg hjem. iPad, systemkamera og stativ var blant de sakene som fikk gå. Lettere vogn, men veien videre var fremdeles med mye høydemeter. Heia over til Kongsberg var lang og tung og preget av svært mye helgetrafikk. Belønningen var en veldig bra teltplass ved ei lita elv ved sølvgruvene utenfor Kongsberg.

Kjetil Moen guidet meg trygt Gjennom Kongsberg på rolige veier videre mot Hokksund
Mor Hokksund. Bilde av Kjetil Moen

Fra Kongsberg gikk turen mot Hokksund med Kjetil Moen. Etter hvert alene til Hoksund og camp oppe ved Vikersund. Nå hadde dato for urnenedleggelse av min bror Dag kommet. Mandag 16.mai på Evje. Siste etappen ble en litt kortere en til Hønefoss og videre til Jevnaker. Her fikk jeg parkere vogna i garasjen til en venns venn. Totalt ca 465 km på 8 dager. Ca 58 jm/dag. En god start, men langt igjen.

Min gode venn Steinar Tveiten hentet meg og satte meg av i Asker. Tog til Skien og hjem til Evje med min kone Lill-Ann. Det ble en veldig fin urnenedleggelse og minnestund for Dag❤️.

Når jeg allerede var hjemme valgte jeg å feire 17.mai også. Første 17.mai tog for barnebarnet Mie ble stort. Så selskap med familie hjemme og avsluttet med å feire bursdagen til svigerinne Ragnhild. Nå 18. mai sitter jeg på toget til Jevnaker for å fortsette i 5 uker🥸

One thought on “Da var vi i gang. Lindesnes-Jevnaker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s