Da var vi i gang

Søndag 8.mai kl 11:00 gikk starten fra Lindesnes. Det ble en hyggelig stund med familie og venner. Nå onsdag lunsj sitter jeg på en bensinstasjon i Nissedal. Alt har gått veldig bra egentlig. Merker nesten ingenting til plantar fascitt’en. Ca 60 km pr dag i snitt. Som planlagt. Utrolig koselig å komme gjennom heimbygda jeg vokste opp i, Evje. Traff et par barndomsvenner og noe familie. Turen videre fra Evje gikk på rolige landeveier via Åmli, Treungen og så Drangedal.

Teltet er bare for lite. Sliter med å bevege meg inne i det. Veier bare 500 g. Men ikke egnet for mange overnattinger etter hverandre. Får et nytt hjemmefra i morgen.

Etter 4 netter i det knøttlille teltet ankom mitt gamle 2-manns fjelltelt sammen med 2 løpevenner fra Gjerpen Friidrett, Christian Baardseth og Ånund Olsen. Vi fikk en trivelig og sosial tur over heia fra Drangedal til Lunde i Telemark. Veien gikk så videre alene til Bø. Like utenfor Bø kommer en Gjerpenløper mot meg med veivende armer. Det var vårt tidligere medlem Øyvind Førstøyl, nå bosatt i Bø. Det var blitt kveld så tilbudet fra han om overnatting var lett å si ja til. Veldig trivelig kveld ned familien hans.

Med Ånund Olsen og Christian Baardseth oå Lunde auto og bensin. Bilde tatt av Christian

Over heia fra Bø til Notodden var tung. Veldig bratte bakker bade opp og ned gjorde meg litt frustrert. Vel nede i Notodden gikk turen rett til postkontoret og der sendte jeg 5.5 kg hjem. iPad, systemkamera og stativ var blant de sakene som fikk gå. Lettere vogn, men veien videre var fremdeles med mye høydemeter. Heia over til Kongsberg var lang og tung og preget av svært mye helgetrafikk. Belønningen var en veldig bra teltplass ved ei lita elv ved sølvgruvene.

Kjetil Moen guidet meg trygt Gjennom Kongsberg på rolige veier videre mot Hoksund
Mor Hoksund. Bilde av Kjetil Moen

Fra Kongsberg gikk turen mot Hoksund med Kjetil Moen. Etter hvert alene til Hoksund og camp oppe ved Vikersund. Nå hadde dato for urnenedleggelse av min bror Dag kommet. Mandag 16.mai på Evje. Siste etappen ble en litt kortere til Hønefoss og videre til Jevnaker. Her fikk jeg parkere vogna garasjen til en venns venn. Totalt ca 465 km på 8 dager. Ca 58 jm/dag. En god start, men langt igjen.

Min gode venn Steinar Tveiten hentet meg og satte meg av i Asker. Tog til Skien og hjem til Evje med min kone Lill-Ann. Detble en veldig fin urnenedleggelse og minnestund for Dag❤️.

Når jeg allerede var hjemme valgte jeg å feire 17.mai også. Første 17.mai tog for barnebarnet Mie ble stort. Så selskap med familie hjemme og avsluttet med å feire bursdagen til svigerinne Ragnhild. Nå 18. mai sitter jeg på toget til Jevnaker for å fortsette i 5 uker🥸

One thought on “Da var vi i gang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s