Det er den draumen me ber på…

at noko vedunderleg skal skje,

at me ei morgonstund skal glida inn på ein våg me ikkje har visst um.

(fra Olav H. Hauge)

Bildet under er en selfie tatt av Lars Andreas Hansen, medløper i Gjerpen Friidrett i Skien. Bak har du «Norge på langs« rekordholder Simen Holvik (med hvite solbriller) på de 3 milene fra Lunde til Drangedal i Telemark sommeren 21. Og ved siden av, i hvit caps, undertegnede. Så i front Britt Line Skoglund og så Marianne Ramberget Årdalen i rød bluse til høyre for meg. Bakerst ukjent løper som kom ens ærend med motorsykkel fra Vestlandet bare for å løpe en liten distanse med Simen.

Det ble en minneverdig løpetur i godværet. Praten gikk livlig hele veien. Jeg fikk også luftet min flerårige drøm,  at den dagen jeg pensjonerer meg, så løper jeg Norge på langs.

Vel hjemme igjen, fikk jeg ikke denne tanken ut av hodet. Jeg blir 62 år i mars 2022 og kan faktisk pensjonere meg allerede da. Men det kjennes nå litt tidlig. Er enda ikke helt klar til det. Men, har jeg helse til en slik løpetur 2-4 år fremover? Ingen garanti blir gitt. I en samtale med min kone Lill-Ann litt senere kom hun med ideen. Søk permisjon og gjør alvor av det allerede neste sommer! Wow! Nå måtte det virkelig tenkes litt…….

Vel ute på jobb i Nordsjøen et par uker etterpå hadde jeg bestemt meg. Jeg snekret sammen en permisjonssøknad på nattskiftet. Og allerede utpå dagen derpå tikket svaret fra Schlumberger inn. Go for it! Da var jeg i gang. Bare å trene masse og starte planleggingen. Lett som bare det?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s