Norge på langs. Litt tanker rundt prosjektet på et enda tidlig tidspunkt

Å løpe Norge på langs var en tanke jeg hadde hatt i flere år. Antagelig har den kommet av at jeg før hadde tenkt på å sykle, gå på ski eller gå via stinettet fra nord til sør. Mange drømmer, men liten gjennomføringsevne. Full jobb, mye oppussing av hus og hytte, og så familieliv . Men nå er jeg altså kommet her. Å løpe Norge på langs. 2600 km! Permisjon fra jobben er innvilget. Kona, Lill-Ann er positiv. Da står det kun på meg selv.

Dette må gjøres mens kona er på jobb. Hun er lærer på vidergående. Jeg kan ikke ta fellesferien til dette (ego)prosjektet. Kommer hjem fra jobb mandag 2.mai. Med avreise mandag 9.mai kan jeg være i mål søndag 19.juni. Dvs 6 uker med 60 km hver dag.

Turen må starte i sør. I nord sitter vinteren enda i, i starten av mai. Løper jeg fra Lindesnes 8.mai, kan jeg løpe MED våren nordover, og om dette går, komme til Nordkapp på tidlig forsommer i nord.

Jeg kan heller ikke forvente at noen vil eller kan kjøre en følgebil med meg. Så dette opplegget må bli alene og dermed et self-supported prosjekt. Jeg klarer ikke å finne ut om noen andre har gjort dette før, å løpe self-supported. Jeg vet noen har gått og brukt en god del flere dager. Dette står på npl.no. De aller fleste har da gått i fjellheimen. Til ultraløperen Erik Nossum brukte 42 dager sommeren 2011 langs med landeveien og nå sist sommeren 2021 da Simon Holvik løp distansen på fantastiske 26 dager. Begge løp supported med følgebil/bobil langs veinettet i Norge.

Jeg kommer til å bruke en Babyjogger Performance 25 years anniversary model. Dette er en fantastisk lettrullende løpevogn som den svenske ultraløperen Bjørn Suneson har brukt på alle sine (helt utrolige) 7 kryssinger av det amerikanske kontinentet. De er nå ute av markedet, men det dukker opp en og annen på Finn.no inne i mellom. Jeg har nå handlet inn 3 stk pent brukte babyjoggere til den nette sum av 2000,- totalt. Tanken er å sette sammen en god vogn samt ha med 2 ekstra hjul.

Min babyjogger vil bli pakket med telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr, klær osv. Planen er i utgangspunktet å ligge i telt hver natt, stort sett lage maten selv og handle mat langs med ruta etter som. Etter 5-6 mil daglig løping, se etter en passende overnattingssted med bademuligheter og rent vann. Alt dette innebærer at denne turen blir en hel annen greie enn en supported tur. Først og fremst må det skyves en vogn på circa 20 kg, telt må rigges og tas ned, mat lages, oppvask, tøyvask, bade i kalde bekker/vann. Alt dette suger tid. Tid jeg kunne brukt langs med veien. Men alle disse arbeidsoppgavene må gjøres for å holde toget på sporet. Men tanken er nå likevel at jeg kan øke distansen etter ca 8-10 dager når kroppen har fått herdet seg og rutinene sitter.

Tenker videre at jeg må ha med meg minst 3 par sko. Store skostørrelser da føtter sveller opp etter timer på vei. Et par må være Gore-Tec for rainy days. Fottøy og fotpleie blir uhyre viktig. 

FKT. Fastestknowntime.com. Supported. Den satte Simon Holvik ettertrykkelig på plass sommeren 21. Noe FKT Self-Supported  er ikke registrert. Tenker det da er naturlig å registrere turen i forkant til https://fastestknowntime.com/