Litt om meg

Tørre fakta først: 

61 år, offshore- og bygningsingeniør, gift med lærer Lill-Ann og tre barn, Jonathan 34, Thea 31 og Andrea 22, og to små barnebarn. Og så kongepuddelen Leo, en trofast løpekamerat gjennom mange år, men nå blir det helst kortere turer på han.

Har stort sett drevet med idrett hele livet, bortsett fra tyveårene mine, da ble det bare sporadisk, men likevel litt turer i fjell og hei. Resten av livet fotball, klatring, langrenn og sykling. Ren løping kom jeg ikke i gang med før jeg var 47-48 år. En kamerat inviterte meg med på Stockholm Maraton. Vi trente hele vinteren. Han fikk akillesproblemer og jeg kom meg til startstreken i Stockholm. Debuterte i 33 varmegrader på 3:58. Det var et langt og tøft løp. Siden ble det 5-6 maraton fordelt utover. Treningen var preget av mangel på mål og mening og sluttiden ble deretter. Og hver gang møtte jeg veggen!

På en joggetur en kveld ble jeg praiet av en gjeng rødkledde løpere. De ropte at jeg måtte bli med på treningen deres. Neste uke stilte jeg opp på Gjerpen Friidretts treninger og der har jeg vært med siden. De siste årene som leder. Treningen ble mer systematisert med flere kvalitetsøkter i uken. 

Nå, i 2021, kan jeg se tilbake på 12-13 ultraløp, 15 maraton og en del kortere løp. Og to NM gull, terreng lang løype og Bislett48. Tidene har blitt bedre hele veien. Maraton 3.06 (2019), Halvmaraton 1:25 (2018), 10 km 39:57 2021 og 5 km 18:50 (2020 uoffisielt).  

Gjerpen Friidrett i Skien har en stor gruppe med senior og veteran løpere, flere på høyt nasjonalt nivå i klassene. Sønnen Jonathan har vært en god treningskamerat på mange langturer. Han har gode resultater bla.a. på maraton  med 2:38. Og når jeg skriver dette, skal Andrea debutere på halvmaraton på Norgesløpet i morgen 🙂

21.1021: Andrea har løpt sin første halvmaraton (og sitt første løp på tid noensinne om en ser bort fra en 3 km på Oslo Maraton for ca 10 år siden) og klokket inn på 2:06. Stolt pappa 🙂

Videre: Konkurransesesongen 2021 nesten over før den fikk begynt. Det ble en grei 3.plass i Terreng NM og en solid 3.plass påfølgende helg på Hytteplanmila 10 km (pers på 39:57 med ca 5 km motvind siste del av løpet).

Nå gjenstår kun Bislett24 den 20.november. Målet er en pers, da må jeg klare over 170,9 km. Klarer jeg å unngå og bli kvalm og oppkast (som jeg har gjort alle 3 gangene før) samt klare å holde meg våken hele natta så burde muligheten være til stede.