Herde beina mot Norge på langs, via Bislett24

Konkurransesesongen ble kort i år. Nå står Bislett24 for døren. Håpet er å forberede personlig rekord, da må jeg løpe mer enn 171 km på 24 timer. 3 uker før løpet dro jeg ut på en to ukers offshoretur. Planen var å øke fra ca 80 km i uka til 150+ km i to uker, for så å kvile seg i form siste uka. Første uka klarte jeg 160 km på mølle før jeg gikk på nattskift. Andre gikk ikke helt etter planen. Mye jobb, 13-14 timers skift, kombinert med en trøblete overgang til dagskift gjorde at det ble ikke fullt så mange km. Samtidig begynte en belastningsskade å plage meg litt. Den seig på i etterkant av Hytteplanmila og har sakte fått utvikle seg.

Bislett24 gikk bra i ca 100 km. Da måtte jeg innom fysioterapautene som har vakt under løpet. Setemuskulaturen var sår og hard, og det ble vondt å bevege seg. Hadde ikke opplevd den type skade før. Behandlingen hjalp litt. Det ble sakte jogg til 120 km, men så ble det kun gåing til 150 km der jeg kastet inn handkledet.

Det ble 2 uker pause etter Bislett24, så lett jogg. Plagene i setemuskulaturen slapp ikke taket så jeg kontaktet naprapat. Etter 3 behandlinger ble jeg bedre, men kjenner periodevis en sterk smerte i høyre setefeste/hofte. Dro så på jobb i midten av desember og møtte da en rigg som nettopp hadde hatt sitt første koronatilfelle, så der var treningsrommet nedstengt. Dermed ser det ut som dette blir en laber periode mht løping. Tenker at jeg må være klar for trening til Nordkapp turen innen 4 mnd før avreise. Dvs ca 8.januar. Enda lav puls og null stress.